En storbondes forhold til loven


En storbondes forhold til loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Martin Lund Madsen ønsker nu at få sit svinebrug på Estrupvej 8 miljøgodkendt. Kommunen har derfor meddelt, at beboere i Askov indenfor en beregnet konsekvenszone på 535 m kan få udkastet til miljøtilladelsen til høring.

I følgende udkastet er den nye godkendelse baseret på produktionsareal og ikke antal dyreenheder (DE), som tidligere.

En bemærkning i udkastet gav dog anledning til undren. Der står anført, at der i forbindelse med et miljøtilsyn i november 2018 er konstateret en større årlig produktion end anført i gældende tilladelse.

Jeg bad derfor om aktindsigt. Det fremgår heraf, at det lovlige registrerede dyrehold er 172,9 DE, svarende til 7000 slagtesvin.

I forbindelse med en tidligere miljøsag i 2009 konstateres en årsproduktion på 210 DE, svarende til en overskridelse på 21 %. Overproduktion ses også i 2011. Af en tilsynsrapport fra oktober 2016 fremgår, at beregninger ud fra gødningsregnskab (gylleproduktion) og slagteriafregninger viser, at der i perioden 2012-2016 var sket en overproduktion på mellem 6,6 og 12,4 % i tre af de fire år. Det nævnes i materialet, at kommunen derfor overvejede en politianmeldelse.

Har det været medvirkende til Madsens uvilje mod kommunen og Skovgårdsvej?

Madsen har tilsyneladende systematisk haft en overproduktion. Nu forstår man bedre, hvorfor han ønsker en tilladelse, baseret på areal i stedet for antal dyr. Så kan overproduktionen pludselig lovliggøres - og Madsen behøver ikke længere at blive flov over konstant at overtræde loven. Han hævder jo at have loven på sin side.

En storbondes forhold til loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce