En større kulturelt forpligtigelse


En større kulturelt forpligtigelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Martin Boye (LA) mener, at vi må spare på kulturen, iværksætte entré opkrævning på museer, hvis vi skal have en god skole.

Svære betingelser for kulturen, jeg er ikke enig.

For mig er det ikke et enten eller, men et både og. Som en tidligere engelsk premiereminister Winston Churchill sagde: Det kan godt være vi er i krig, men netop fordi vi er i krig må vi ikke opgive det vi kæmper for: det smukke, den gode smag, det åndfulde, alt det vi elsker.

Som verdens lykkeligste land, har vi en næsten større forpligtigelse. Vi er netop lykkelige fordi vi også har et humanistisk overskud til at rumme udfordringen og samtidig tør stræbe efter det bedre, det ideelle. Kulturen inkarnerer for mig og sikkert andre, en spejling af det gode og onde, en måde at visualisere, alt det vi ikke umiddelbart ser.

Efter tre læserbreve om skoler, er det åbenlyst, at også jeg ønsker Vejen kommunes skoler i top 10. Der er allerede øgede bevillinger på skolebudgettet, men løsningen er i lige så høj grad at finde den tabte tid. Folkeskolereformen gav 10 procent ekstra tid, men den ændrede ikke tilgangen til blandt andet de elektroniske hjælpemidler og støtten til de ambitiøse indlæringsmetoder. Er vi skarpe på disse parametre henter vi mere end den dobbelte tid, og langt mere end de entreindtægter, der drukner i billettør-lønninger.

En større kulturelt forpligtigelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce