Der skal ses nærmere på kollektive trafik


Der skal ses nærmere på kollektive trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Det er ikke i orden, at der skal være så lange ventetider eller mangel på passende afgange når vores børn, unge studerende og andre brugere skal frem fra A til B. Det er ikke i orden, at nedlægge den ene rute efter den anden, uden først at have haft dialogen med berørte områder. Omvendt er det heller ikke i orden, at der kører store tomme og halvtomme busser rundt. Det er et akut emne, kommunen skal kigge nærmere på, i samarbejde med Sydtrafik og Lokalrådene.

På et møde med emnet "landsbyer i fremtiden" i Landdistrikternes fællesråd i Egtved, hvor et af punkterne var kollektiv trafik, blev der fremlagt mange kreative løsninger:

En mulighed kan være indkøb af delebiler, som kan lejes via et medlemskab til ordningen, og et lille beløb pr. kørt kilometer. En anden kan være lokalt indkøb af en eller flere minibusser, som evt. også kan deles med nabobyer, den kan lejes efter samme princip som flextaxi. Sponsorater kan være en del af investeringen.

En tredje mulighed er den eksisterende FlexTrafik ordning.

En fjerde mulighed er mindre busser og/eller en kombination af flere muligheder osv.

Der er masser af løsninger på udfordringen. Nordjyllands Trafikselskab har vundet en International mobilitetspris for at udvikle et koncept, de kalder "Mobilitetsstrategi", absolut værd at studere.

Som lokalsamfund kan vi selv være med til at finde den løsning, der passer bedst, selvfølgelig hjulpet godt på vej af din lokale politikker.

Der skal ses nærmere på kollektive trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce