Den danske model


Den danske model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: I øjeblikket sidder Kommunernes Landsforening og de offentligt ansatte (herunder Danmarks Lærerforening) og forhandler om de offentligt ansattes overenskomst. Vejen Kommune har overladt forhandlingerne til Kommunernes Landsforening, på samme måde som lærerne i Vejen Kommune har overladt det til Danmarks Lærerforening, at forhandle på deres vegne. Sådan mener jeg, at den danske arbejdsmarkedsmodel skal fungere. Der håber jeg giver svar til Birthe Cramon fra Vejen Lærerkreds, som i JydskeVestkysten den 12. januar spurgte om dette.

Jeg håber, at der kommer et tilfredsstillende resultat ud af de igangværende forhandlinger. Vi har ikke råd eller tid til endnu en opslidende arbejdskamp på skoleområdet. Folkeskolen har brug for arbejdsro - ikke endnu en ørkenvandring med konflikt, utilfredshed og evt. et lovindgreb. Dertil er der alt for mange forhold, som vi skal have forbedret i vores folkeskoler.

Her er lærerne en afgørende faktor, som jeg er helt overbevist om, at byrådet gerne vil have en god dialog og et godt samarbejde med. På samme måde oplever jeg engagerede lærere, som brænder for at undervise og udvikle eleverne på vores skoler. Udgangspunktet for et godt og solidt samarbejde er altså til stede.

Det kræver dog, at man i Vejen Lærerkreds forstår, at et flertal i byrådet ikke ønsker, at indgå en central aftale om lærernes arbejdstid. Dette forhold skal, under respekt for gældende overenskomst, aftales på den enkelte skole. Det er skoleledelsen, der har ansvaret for at lede og fordele arbejdet på skolen. Det er veletableret princip på det danske arbejdsmarked og en helt central del af den danske model.

Den danske model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce