Den bedrevidende vindmøllebranche


Den bedrevidende vindmøllebranche

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Af den løbende debat om Vejen Kommunes beslutning om ikke at gå videre med planerne for den bynære Holsted Energi plan, kan man forledes til at tro, at Henrik Vinther, Direktør i Danmarks Vindmølleforening og Jan Hylleberg, administrerende direktør for Vindmølleindustrien bedst ved, hvilken politik, der bør føres i Vejen Kommune.

Tak til byrådet for- efter min mening- at have truffet en rigtig og god beslutning. Der er ingen saglige argumenter for at opføre kæmpe landvindmøller og -uden at kende detaljerne omkring Direktør Bent Stubkjærs projekt- er mit bedste gæt, at en gennemførelse af denne plan ville have udløst et milliontilskud til vindmagerne, en regning, som sendes videre til skatteyderne og elforbrugerne. Dette kan formodes, også at være Best Energi A/'s bevæggrund for at gå ind i konkurrencen om 2019 tilskuddene.

Heldigvis blev det et nej fra Vejen Kommune. Best Energis anlæg bygger på forældet teknologi og på forældet tænkning om den grønne omstilling.

Til sammenligning opfører Ørsted en havvindmøllepark, der kan dække en million husstandes elforbrug i Nordsøen, 120 km fra Englands kyst. Det blæser mere på havet end i udkanten af Holsted og på seks år er omkostningerne faldet mere end 60 % for havvind. Således vandt Ørsted i 2017 - efter hvad de selv oplyser- den første kontrakt på at opføre en havvindmøllepark helt uden støtte.

Når Jan Hylleberg udtaler, at vi ligeså godt kan aflyse den grønne omstilling, hvis det er vindmøllemodstanderne, der skal skabe vores energipolitik, så tror jeg, han kan komme til at tage gruelig fejl.

Der er en lang række kloge svar på vej til løsninger på klimaudfordringerne, som handler om alt andet end landvindmøller i Danmark og som kan gøre en meget større forskel til fordel for den grønne omstilling.

Den bedrevidende vindmøllebranche

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce