Debat: Ros og gode råd til Holsted Varmeværk


Debat: Ros og gode råd til Holsted Varmeværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Andreas Petersen, bestyrelsesmedlem, Verdens Skove, skriver:

I en artikel her i avisen den 16. januar ærgrer driftsleder for Holsted Varmeværk, Per Bøllund, sig over prisstigninger på 30% til forbrugerne. Det er bestemt fuldt forståeligt. Der er også al mulig grund til at rose varmeværkets investering i et stort solfangeranlæg for et par år siden. Solenergi er en af fremtidens grønne teknologier, og langt mere klimavenlig end naturgassen.

Bøllund nævner selv flere mulige alternativer for at få fjernvarmeprisen ned. Han foreslår bl.a. at investere i anlæg til at brænde halm og flis. Nu vil Bøllund sikkert give mig ret i, at prisen ikke bør være den eneste målestok for hvilke energikilder varmeværket vælger.

Især når det gælder biomasse i form af halm og flis, er der andre negative følgevirkninger. Sidste års knastørre sommer, hvor der var akut mangel på halm til landbruget flere steder, viste med al mulig tydelighed, at halm ikke bør bruges til energi i Danmark.

Selvom forbruget af biomasse til fjernvarmen alene er steget med 731% fra 1980 til 2017, har Folketingets partier lige sendt et klart vink med en vognstang i ny lovgivning, om at træbaseret biomasse ikke er fremtidens energiform. Derfor udfases støtten til biomasse. Flis er nemlig generelt ikke en klimavenlig energikilde, da flisen blandt andet udleder en masse CO2, når den brændes. Hvis flisen kommer fra skovdrift, der ikke er ansvarlig, går det også ud over naturkvaliteten i skoven.

Ønsker Holsted Varmeværk en klimavenlig energikilde til gavn for både forbrugere og klima, så er varmepumper til gengæld en oplagt mulighed. Det vil også passe som fod i hose med Vejen Byråds fokus på grøn energi.

Debat: Ros og gode råd til Holsted Varmeværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce