Debat. Hold dig til sagen Anni Grimm


Debat. Hold dig til sagen Anni Grimm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Anni Grimm (DF) er ude med krabasken i JydskeVestkysten den 23. januar, hvor hun kommenterer på min deltagelse i borgermødet "Syg i Vejen" og mit efterfølgende indlæg i JV.

At jeg skal skoses for at deltage i et møde, som jeg er inviteret til, og som jeg mener er vigtigt, har jeg svært ved at forstå.

At bruge spalteplads på personfnidder er dog ikke konstruktivt. Det er langt vigtigere, at vi finder politiske løsninger, så syge og ledige borgere i kommunen får en ordentlig og hurtig afklaring på deres arbejdsevne. Det handler om, at så mange som muligt kommer tilbage i ordinær beskæftigelse eller i et fleksjob. Har et menneske ingen eller meget lidt arbejdsevne, bør der tilkendes en førtidspension. Derfor vil jeg opfordre Anni Grimm til at holde sig til sagen, når hun skriver.

Er Anni Grimm enig i, at byrådet har et ansvar for, hvordan Vejen Kommune udmønter lovgivningen om førtidspension og fleksjob?

Hvordan forholder Anni Grimm sig til den opgørelse fra Ankestyrelsen, som viser, at Vejen Kommune i 2017 (opgjort 1/9) bevilgede førtidspension til otte borgere pr. 10.000 indbyggere, mens tallet til sammenligning er 20-30 borgere i mange af landets 98 kommuner?

Er Anni Grimm enig i, at vi skal styrke den sundhedsfaglige vurdering, at syge mennesker skal have en hurtig og ordentlig afklaring af arbejdsevne, samt at vi skal inddrage borgeren og skabe større tryghed for borgere i resurseforløb?

Alt i Vejen Kommune er langt fra kritisabelt, der er også mange gode fortællinger på området. Efter min vurdering fører kommunen dog en meget restriktiv politik - nogle mennesker kommer i klemme i systemet.

Til slut skal jeg understrege, at Socialdemokratiet har et stort ansvar for beskæftigelsesreformerne. Intentionerne bag er rigtige, men der er meget store forskelle i kommunernes udmøntning.

Debat. Hold dig til sagen Anni Grimm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce