Biogas, ja tak


Biogas, ja tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: I Vejen Kommune har vi i snart 30 år arbejdet med biogas. Først hos Linkogas nær Rødding og senere også i Holsted, hvor Nature Energi for nylig har anlagt et biogasanlæg. I dag er begge anlæg velfungerende og under udvidelse. Store mængder biogas strømmer ind i det lokale energisystem - uden nævneværdige problemer med omgivelserne.

I kommunen er vi langt fremme med at nyttiggøre restprodukterne fra landbrug, husholdninger og industri, hvor ca. halvdelen anvendes i biogasproduktionen - med store reduktioner i udledningen af drivhusgasser til følge. Udover den åbenlyse fordel for klimaet medfører biogasproduktionen også en betydelig bedre balance for landbrugets nærringstoffer og dermed et renere vandmiljø og et mere bæredygtigt landbrug, som genbruger egne nærringstoffer og restprodukter fra industri og husholdninger.

Det er således med en vis undren, at jeg nu er vidne til, at nye planlagte biogasanlæg er afvist i både Esbjerg og Kolding Kommuner. I min optik er biogassen netop Columbusægget, der kan løse en helt række højaktuelle problemer for vores samfund. Jeg mener, at der også fremadrettet er plads til flere virksomheder, der ønsker at etablere biogasproduktion i vores kommune. Det gavner både klima, landbrug, energiforsyningen og vandmiljøet - og det helt uden atenere omgivelserne.

Biogas, ja tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce