Akut. Sygeplejerskehjælp om natten er ikke god nok


Akut. Sygeplejerskehjælp om natten er ikke god nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Regeringen har pr. 1. januar 2018 vedtaget, at alle kommuner skal have akutsygeplejersker ansat. Det sker for at forebygge indlæggelser. Idéen er god, men kommunerne forvalter ordningen på forskellig vis.

Vejen Kommune har valgt at opgradere natsygeplejersker til akutsygeplejersker uden samtidig at opnormere timerne. Det vil sige, at sygeplejerskerne på samme vagt og timetal skal varetage både de akutte og almindelige opgaver. Det er ikke godt nok efter min mening.

Sygeplejerskerne i Vejen Kommune kan eksempelvis være på en almindelig sygeplejeopgave ved en borger i f.eks. Glejbjerg for så at blive kaldt til en akutopgave i Vejen. Det betyder, at syge borgere kan vente op til en time eller måske mere på at få hjælp. Det skaber utryghed og er ikke værdigt for vores borgere.

Ventetiden er urimelig overfor de syge, de pårørende og plejepersonalet, som ikke må håndtere den nødvendige medicin. Det er kun en sygeplejerske, der eksempelvis må give morfin som injektion.

Den lange ventetid gør det utrygt for de syge borgere at blive i eget hjem, og indsatsen for at forebygge indlæggelser mister sin effekt.

Min far bor på Kærdalen og har været utrolig glad for den tryghed og pleje, stedet har givet ham. Alle personalegrupper har gjort en stor indsats for at indfri hans ønske om at blive i eget hjem længst muligt. De sidste par måneder har min far dog fået vejrtrækningsproblemer hen på natten. Flere gange har der været lang ventetid - en time, på natsygeplejersken. Jo længere tid der går, jo sværere er det at få min far stabiliseret igen. Dette har flere gange resulteret i, at min far er blevet indlagt på sygehuset, hvorimod rettidig hjælp formentlig ville have kunnet afværget indlæggelse.

Min far blev - fordi han så ofte har måttet vente længe på hjælp -, utryg i eget hjem.

Jeg synes, det er en falliterklæring for Vejen Kommune. Jeg håber, kommunen i fremtiden vil opnormere tiden til sygeplejerskerne, så der kan gives hurtig akuthjælp om natten. Det giver både værdighed og tryghed for borgerne.

Akut. Sygeplejerskehjælp om natten er ikke god nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce