41 færre byrådspolitikere siden 2007


41 færre byrådspolitikere siden 2007

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Kenneth Pedersen, Vejen, har efterlyst hvad jeg egentlig mener om besparelsesforslaget fra 2016 om at gå fra 27 til 21 byrådsmedlemmer. I mit læserbrev skrev jeg, at der ikke var tilslutning til forslaget, jeg var også mod forslaget - og er det stadig.

Frem til kommunesammenlægningen i 2007 var der i de fire "gamle" kommuner (Brørup, Holsted, Rødding og Vejen) i alt 68 byrådsmedlemmer, som ved sammenlægningen reduceres med 41 til 27 medlemmer. Lovgivningsmæssig skal der være mellem 19 og 31 medlemmer. I den sammenlagte kommune med 27 byrådsmedlemmer vil det derfor være sværere for små partier, borgerlister og ikke mindst lokalområder at blive repræsenteret i byrådet. Og skulle medlemstallet reduceret yderlig fra 27 til 21 ville det blive endnu sværere, det jeg omtaler som "demokratisk underskud". Det begreb er ikke entydigt, men føler vi os som borgere ikke repræsenteret politisk, geografisk eller på anden måde i byrådet er der efter min opfattelse et demokratisk underskud.

KP spørger hvor mange beslutninger byrådet træffer med et lille flertal og dermed mod et stort mindretal. Underforstået, hvis der ikke er den slags afstemninger er der vel ikke forskel på byrådspolitikerne og dermed ikke et "demokratisk underskud".

Mange forskelligheder og nuancer mellem byrådspolitikerne bliver afklaret i udvalgene hvor der ofte træffes afgørelser som alle har bøjet sig mod. Det er rigtig, der er ikke mange afstemninger hvor byrådet stort set er delt halvt over. Når de findes er det ofte ret principielle beslutninger. Lad mig nævne skole- og børnehavesagen fra Hovborg-Lindknud, flytning af teknisk forvaltning fra Holsted til Vejen, høringssvar vedr. midtjysk motorvej, sprøjtning af kommunale gangarealer med pesticider og nogle natur- og miljømæssige spørgsmål.

41 færre byrådspolitikere siden 2007

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce