"Vi i Naturen"-sloganet får indhold


"Vi i Naturen"-sloganet får indhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Inger Lise Hille, Vestparken 28, Oksbøl
FOTO:HENRIK REINTOFT
Debat Varde. 

Læserbrev: Hvis man har fulgt med i det håbløse og tilsyneladende uendelige tovtrækkeri om toiletbygningen ved Fakta i Oksbøl, vil man undre sig over kommunens iver efter at spare 45.000 kroner over de næste tre år - mens den ser bort fra nedrivningsudgiften på cirka 25.000 kroner. "Det er en anden kasse", hedder forklaringen nok. Tilbage står en undrende skare i Oksbøl og tænker "Turistkommune? Varde?" Det hænger da slet ikke sammen, når man fjerner muligheden for at få løst så basalt behov som toiletbesøg!

200-300 meter til næste toiletbygning ved brugsen, siger man - intet problem.

Måske ikke for mænd i den bedste alder som Friis Hauge og Erik Buhl, men hvad med familier med børn? Gravide? Ældre? Ikke stedkendte turister?

Så vi frygter, at området omkring parkeringspladsen ved Fakta hurtigt kommer til at ligne noget, der begynder med L! Det er i lighed med Varde Kommunes betalingstoiletter i Vejers og Blåvand nogle år tilbage, hvor Sorteskoven ved Blåvand Fyr lynhurtigt fik et nyt navn - heldigvis indså kommunen dengang, at ideen var tåbelig, og sms-tjenesten blev nedlagt.

Vi hørte ikke aldrig noget om, hvad det fejlslagne forsøg kostede!

Men nu skal der spares 20.000 kroner over tre år.

Undskyld mig, men er det ikke ret beset et latterligt beløb - taget i betragtning, hvor mange millioner vore turister omsætter i kommunen året rundt?

Tillykke til Varde Kommune - I har endelig formået at leve op til sloganet: "Vi i Naturen".

Og i Oksbøl glæder vi os allerede til lokalrevyen i januar, "Sand i Øjet"!

SVAR

Når byrådet beslutter sig for at spare, så sparer vi også på driftsudgifterne inden for plan- og teknikområdet. I 2012 skulle vi også spare penge inden for det plantekniske område. Da udvalgets lønkroner til forvaltningens ansatte styres af erhvervs- og økonomiudvalget, så er vi ude i meget detaljerede besparelsesforslag på andre områder end løn, for at vi også bidrager med "vores del til festen".

I 2012 kunne vi efter nogle år, hvor vi bare havde ladet det gå ud over asfaltkontoen, ikke spare mere på at købe mindre asfalt. Derfor besluttede vi at reducere på antallet af vores toiletter, og her var det nærliggende at tage ét af to toiletter, der lå tæt på hinanden.

Fakta indgik en aftale med Varde Kommune, som gjorde, at vi udsatte beslutningen, så længe aftalen gjaldt. Nu er aftalen opsagt, og Varde Kommune har brug for de 40.000 kroner, som vi kan spare hvert år på driften ved at nedlægge/afhænde toilettet ved Fakta i Oksbøl.

Jeg tror på, at der også bygges toiletter med gratis adgang ved nye turistattraktioner, som for eksempel et nyt flygtningemuseum, vi alle håber kommer.

I ønskes en god revy i Oksbøl til januar.

Preben Friis-Hauge (V), formand for Udvalget for Plan og Teknik, Søndergade 18, Tistrup

"Vi i Naturen"-sloganet får indhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce