Venstre og Dansk Folkeparti glemmer at tænke på mennesker


Venstre og Dansk Folkeparti glemmer at tænke på mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Per 1. januar 2019 har Center Bøgely, Storegade 18 i Varde, opsagt samarbejdet med Varde Kommune. Som modtræk har Varde Kommune besluttet, at paragraf 85-ordningen fra årsskiftet ikke længere skal varetages af Center Bøgely.

Vi er mange, der er meget kede af, at vi skal være "hund i et spil kegler", og vi anser det som en slags hævnakt fra kommunens side. Vi, der er under paragraf 85-ordningen, har altid været - og er - meget glade for vores støttekontaktperson, som vi har stor tillid til. Hun er meget energisk og yder både stor faglig ekspertise og har tillige stor menneskelig forståelse for de problemer, vi slås med. Vi, henved 18 personer, har samtaler med vores støttekontaktperson mindst en gang ugentligt og får derudover hjælp til bisidning ved eventuelle møder med kommunen, lægebesøg, sygehusbesøg og lignende. Dette ophører 1. januar 2019, hvilket vi, som tidligere nævnt, er meget kede af. Hvorfor vil Venstre og DF stoppe noget, der fungerer godt? Vi kunne have beholdt vores støtte for "pebernødder i forhold til andre projekter, kommunen har gang i.

Der spares desuden på hjemmehjælp, sosu-assistenterne skal løbe hurtigere og hurtigere, og hjemmehjælpen til værdigt trængende ældre bliver mindre og mindre. Alt dette ønsker Venstre og DF, der ellers på landsplan, men åbenbart ikke lokalt, bryster sig af at være garant for ordentlige forhold for de gamle, syge og svage i samfundet. De må have en overordentlig dårlig smag i munden.

Vi håber, det giver stof til eftertanke.

Udvalgsformanden svarer:

Tina Agergaard Hansen (DF), Formand for social- og sundhedsudvalget og gruppeformand, Varde Kommune, Pilevænget 4, Ølgod:

Der stilles på ingen måde spørgsmålstegn ved det arbejde, der udføres af bostøttemedarbejderen på Center Bøgely. Men i og med at Center Bøgely i fremtiden bliver samarbejdspartner for Varde kommune på lige fod med andre forsorgshjem, er det ganske naturligt, at kommunen i fremtiden selv skal have muligheden for at udvikle paragraf 85-støtten og se den i et sammenhæng med kommunens andre tilbud.

Vi har været og er stadig glade for at have et godt samarbejde med Bøgely, og det samarbejde fortsætter også efter den 1. Januar 2019.

Varde kommune har ikke reduceret i serviceniveauet for hjemmehjælp. Tværtimod har vi faktisk sat flere nye tiltag i gang med det formål at støtte demensramte til bedre at kunne klare sig i eget hjem og aflaste pårørende til demensramte. Ligeledes har en forøgelse af bloktilskuddet fra staten gjort det muligt at tilbyde cirka 500 modtagere af hjemmehjælp en halv time om ugen ekstra til selvvalgt aktivitet sammen med en medarbejder fra hjemmeplejen - den såkaldte klippekortordning. Vi har givet vores medarbejderne i hjemmeplejen muligheden for at træne en time per uge i arbejdstiden, hvilket har bevirket en øget trivsel. Vi har tilført ekstra ressourcer i aftenvagten, især indenfor demensområdet. Dette er blot et udpluk af de tiltag vi har sat i værk. Vi ønsker i Varde kommune ordentlige forhold for vores ældre, syge og svage borgere, og derfor er det svært at genkende det billede, der forsøges fremført.

Venstre og Dansk Folkeparti glemmer at tænke på mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce