Udviklingsplanen for Blåvand blev topstyret


Udviklingsplanen for Blåvand blev topstyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

På byrådsmødet den 19. juni blev det fremført, at Udviklingsplanen for Blåvand var borgernes værk. Forståeligt nok, da den skal anvendes til fondsansøgninger.

Men det er en fejlfortolkning. Borgerne har ganske rigtigt siddet med ved bordet, men processen har været topstyret af Blåvand-Ho Handel/ Erhverv, bestyrelsen for Blåvand Udvikling og ProVarde og ikke mindst Varde Kommune.

Borgerne og sommerhusejerne har dog sat et mærkbart aftryk vedrørende infrastruktur, p-pladser, offentlige toiletter m.v. og det er glædeligt, at politikerne nu siger, at de er trådt i karakter for at løse problemerne med den kaotiske infrastruktur. Men vi kan frygte, at løsningen af trafikknuderne samtidig bliver gjort til et alibi for at hente endnu flere turister til byen.

Det er ikke fordi, vi er modstandere af turister i Blåvand. Vi synes, det er vigtigt, at turisterne får en god oplevelse i Blåvand, men vi frygter, at den masseturisme, der lægges op til med Udviklingsplanen for Vestkysten kan være ødelæggende.

FN`s turistorganisation skriver i en rapport fra 2017, at den hurtigt voksende turiststrøm kan give problemer og nævner 5 alvorlige konsekvenser af overturisme:

  1. De lokale bliver vrede og frustrerede.
  2. Turistens oplevelse bliver dårligere.
  3. Infrastrukturen overbelastes.
  4. Naturen beskadiges.
  5. Kulturen og Verdensarv trues.

Det passer da helt godt på Blåvand

Så kære byråd, tænk jer nu godt om før I siger ja til masseturisme.

Pas på det vi har, og gi' det et kvalitetsløft før det bliver for sent.

Udviklingsplanen for Blåvand blev topstyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce