Tanker og ambitioner for biblioteksvæsenet


Tanker og ambitioner for biblioteksvæsenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Med stor interesse og stigende glæde læser jeg JydskeVestkystens artikel onsdag den 14. november - artiklen, der handler om vores nye biblioteksleder, Peter Holm Lindgaard.

I artiklen giver han udtryk for nogle tanker og ambitioner for biblioteksvæsenet i Varde Kommune, som jeg flere gange har forsøgt at komme til orde med.

I artiklen påpeger han, at cirka 35.000 bor udenfor Varde By, og de har også krav på velfærdssamfundet.

Som værende én af de cirka 35.000 er det fantastisk at høre sådan et udsagn fra centralt hold!

Herudover er det også fantastisk at læse, at Poul Holm Lindgaard har fået det indtryk, at man i Varde Kommune arbejder på en ny type bibliotek på skolerne, nemlig et bibliotek, der både fungerer som skolebibliotek og folkebibliotek.

Jeg vil prøve endnu en gang gøre opmærksom på, at da vi for 42 år siden flyttede til Ansager, da var der et velfungerende bibliotek på Ansager Skole. Biblioteket fungerede som såvel skolebibliotek som folkebibliotek.

Det eneste problem, der var med dette "kombibibliotek", var, at det lå på første sal og således var vanskeligt tilgængeligt for dårligt gående og kørestolsbrugere.

Det blev der rådet bod på, idet biblioteket kort før seneste kommunesammenlægning blev nyetableret i gadeniveau.

Der skulle dog ikke gå ret lang tid i "den nye kommune", før Ansager Bibliotek blev reduceret til udelukkende at betjene Ansager Skole.

Folkebiblioteket blev erstattet af bogbussen, først to gange ugentlig, og senere blev det begrænset til ét ugentlig besøg.

Der står vi så i dag, samtidig med man andre steder i kommunen har fået den geniale idé at kombinere de to bibliotekstyper og ydermere ønsker at høre borgernes mening om yderligere anvendelsesmuligheder i de nye biblioteker.

I glæde over, at der nu åbenbart er nye toner på vej, vil jeg undlade at ironisere yderligere herom.

Jeg håber og går ud fra, at vi i blandt andet Ansager får glæde af vores nye biblioteksleders ambitioner og byder hermed Peter Holm Lindgaard hjertelig velkommen til Varde Kommune og i særdeleshed til Ansager.

Tanker og ambitioner for biblioteksvæsenet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce