Sommerhuse som turistsiloer


Sommerhuse som turistsiloer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Turistsiloer bruges nedsættende om turistlejligheder i områder med masseturisme.

I Blåvand ser vi lige nu en markant udvikling, hvor der bygges 'sommerhuse' på op til 400 m² med plads til 20-38 personer - og en bilpark på 7-10 biler.

De gamle sommerhuse opkøbes af investorer, der erstatter dem med kæmpehuse. Helårshuse beregnet på feriehusudlejning skyder op mange steder med kommunens velsignelse.

Er det virkelig denne udvikling, vi skal se frem til i Blåvand?

Ifølge Udviklingsplanen for Vestkysten skal overnatningerne øges med fem millioner de næste syv år. Mon ikke de store huse så bliver et middel til at opfylde målene? Naboer beklager sig over den megen støj, hvilket er naturligt, når så mange mennesker er samlet på ét sted. Andre har registreret, at affaldsmængderne ligger og flyder omkring disse 'feriehuse'. Det er også til gene for de turister, der er naboer til kæmpehusene.

Er det rimeligt, at naboerne til investorernes 'feriehuse' skal betale prisen i form af støj- og trafikgener mv.? Skal Blåvand 'kun' være til for turisterne? Får formanden for Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Villario Lassen ret, når han siger: Hvis de 500 borgere i Blåvand er utilfredse, kan de jo bare flytte (P1Morgen, 18.6.18).

Det er vores folkevalgte politikeres ansvar at tænke i helheder og ikke kun i vækst. Det er også deres ansvar at undgå, at et lille lokalsamfund kommer under pres og pålægges turismens skyggesider for, at investorer og turistaktører kan skumme fløden.

Blåvand skal ikke ende som en discountdestination med store turistsiloer - sats på kvalitet frem for kvantitet.

Sommerhuse som turistsiloer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce