Skolegang til tiden


Skolegang til tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Steen Holm Iversen (LA), spidskandidat i Sydjyllands Storkreds & medlem af Varde Byråd Lundvej 154, Varde
Flemming Ahrenkiel
Debat Varde. 

Læserbrev: Torsdag slår Gunner Poulsen (SF) til lyd for, at regeringen ikke skal blande sig i fraværsreglerne på Varde Gymnasium. Gunner Poulsen mener, at fremtidens Danmark brug for engagement og medejerskab.

Jeg er helt enig - fremtidens Danmark har brug for unge mennesker, der passer deres ting og opfatter sig selv som del af et forpligtende fællesskab.

Når man går frivilligt på en ungdomsuddannelse, er man del af et fællesskab af læring, gruppearbejde og kammeratskab. En lærer har planlagt og forberedt dagens undervisning, og samfundet har finansieret en uddannelse, der stilles gratis til rådighed.

Så er det vel kun rimeligt at bede folk komme til tiden og lade det have konsekvenser, hvis man kommer eller går undervejs, som det passer en.

De nye fraværsregler, hvor fravær gives for ikke at være til stede fra start til slut i undervisningen, er helt ubureaukratiske. Der skal være plads til lokale beslutninger, det er der i dag, og det er der i fremtiden. Men reglerne bliver gjort ens, så de kan sammenlignes, mens de gode erfaringer bliver spredt ud til hele landet.

Men om man skal komme til tiden, det er altså ikke til diskussion. Jeg har fulgt debatten, og jeg synes, det er slående at se og høre gymnasieelever demonstrere for retten til at komme for sent! Det er efter min mening et forkert sted at have sit fokus.

Det har intet med liberalt hykleri at gøre. Det er derimod ansvarlighed. Det ville derimod være uansvarligt og hykleri ikke at skride ind over for fravær.

Skolegang til tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce