Skole og dagtilbud til alle


Skole og dagtilbud til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Under strukturdebatten har det været hensigten at skabe en langsigtet løsning på skole og dagtilbuds området. Sådan at man som borger ikke skal være bekymret med jævne mellemrum, om ens lokale skole står til at lukke, når politikerne skal finde besparelser. Der er nu en konkret rettesnor at forholde sig til i Varde Kommune, samtidig med at der bygges en skole, der skal skabe stordriftsfordele. Alle de bestræbelser, der er lavet, er med hensigten om, at der gennem besparelser skal frigives midler, der så skal omfordeles til drift. Resultatet af denne måde at indfri valgløfter på skal nu på tirsdag til endelig afstemning i byrådet. Socialdemokratiet har valgt at stemme nej til den foreslåede model. Det gør vi, fordi vi ikke er skråsikre på, at den model, der har flertallets opbakning, kan sikre de små institutioner og skoler en økonomi, hvor de kan løse den opgave, som de er sat i verden for, nemlig uddannelsen af vores børn og unge.

Midlerne til ledelse er blevet omfordelt, for det var her, besparelsen blev hentet, da man valgte ikke at lukke skoler. Men det er værd at bemærke, at midlerne nu er bundet på parametre, der er foranderlige fra år til år. I materialet kan man se, at det drejer sig, for nogle skoler, om et tab fra den nuværende tildelingsmodel på omkring 100.000 kr. Eller, udregnet på en anden måde: To børn i skoledistriktet der skal på specialskole pr. år. Det har måske ikke den store betydning på de store skoler, hvor budgettet ligger på ex 23 millioner årligt, men på de små skoler er det et udsving, der kan mærkes. Den friske læser tænker sikkert, hvor bliver pengene så fordelt hen? De samles tilsyneladende i store klumper på enkelte skoler.

Tildelingsmodellen bliver derfor, i socialdemokratiets optik, ikke for alle men for de få. Og derfor kan vi ikke støtte op om de modeller for skole og dagtilbud, som flertallet ønsker.

Skole og dagtilbud til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce