Skal vi så til det igen - spare på skattebetalte serviceydelser


Skal vi så til det igen - spare på skattebetalte serviceydelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Det er godt nok ikke nødvendigt, men vi skulle jo nødigt gå hen og tro, at der kan blive råd til alting : ny skole, aktiviteter på plejehjem, manglende indtægter fra Tippen m.m.m.

Nu er Folkemødet på Bornholm jo også slut, så så kan vi godt gemme skåltalerne indtil næste gang.

Biblioteket er vi vist ikke helt færdige med.

Det startede godt nok helt tilbage efter kommunesammenlægningen i 2007, hvor bl.a. folkebiblioteket i Ansager blev lukket.

Det var ellers blevet så godt med nye tilgængelige lokaler til gavn for såvel skolebiblioteket som for folkebiblioteket.

I stedet fik vi - i første omgang - bogbus to gange ugentligt, men så kunne vi også hente og bringe bøger hos Min Købmand - skulle det ikke være godt nok?

Siden er det blevet bogbus en gang ugentligt.

Skal det nu være sådan, at vi kun kan hente og bringe bøger i bogbussen mandag aften fra kl. 18:25 - 19:25 - dog lige undtaget skoleferierne, hvor bogbussen ikke kører?

Hvis det bliver konsekvensen, så kan jeg godt forstå, hvis man kan/vil spare 166.000 på bogindkøb!

Endelig skal der måske spares i hjemmeplejen, men det får ingen betydning for serviceniveauet, for man har gjort området op og ser, at her kan man faktisk reducere budgettet, uden at det får nogen betydning for serviceniveauet?

Hvorfor har man så ikke gjort det noget før?

Hvad er det, personalet i hjemmeplejen laver, som ikke betyder noget for serviceniveauet?

Man må håbe, fornuften vinder!

SVAR

Borgmester Erik Buhl (V) svarer:

Skal vi så til det igen!

Ja - vi skal have lagt budget for 2019.

Den økonomiske situation ser fornuftig ud efter en god aftale mellem regeringen og kommunerne.

Dit brev rejser spørgsmål om byrådets arbejdsform.

Vi ønsker stor åbenhed om vores arbejde, og udvalgene har fået en opgave med at finde mulige besparelser på 1 procent af udvalgenes budget. Besparelser der kan sættes i værk, hvis det er nødvendigt for at få pengene til at slå til , eller det kan bruges til at give bedre service på bestemte områder. Det er vigtigt, at byrådet får et godt overblik og det rigtige grundlag for at vælge.

Som det ser ud lige nu, kan vi sandsynligvis undgå de store besparelser, men jeg mener, det er nødvendigt at forberede sig grundigt.

Derfor offentliggøres spareforslagene, og for mig er det vigtigt, at alle kan følge med i processen og kender baggrunden for det budget, der vedtages i oktober.

Desværre kan det give uro og bekymring, men jeg mener ikke, der er reelt alternativ til at være grundige og åbne gennem budgetlægningen.

Skal vi så til det igen - spare på skattebetalte serviceydelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce