Skal vi fremme underskriftsstøttede borgerforslag?


Skal vi fremme underskriftsstøttede borgerforslag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Stig Leerbeck, medlem af Varde Byråd (V) Porsevej 18, Varde
Billede
Debat Varde. 

Læserbrev: Med den støt faldende interesse for medlemskab af politiske partier er det forståeligt, hvis politikere fristes til at ville forny den folkelige interesse med underskriftsstøttede borgerforslag eller magtdelegering til lokale bestyrelser og råd.

Men er det de rette, magten delegeres til? Eller er vi ved at sælge ud af det repræsentative demokrati til fordel for højtråbende snæversynede enkeltsagsgrupperinger?

Ved valgurnen er vi alle lige! Både den tavse og den højtråbende har en stemme hver!

Borgerne kan herefter forvente, at byrådet fører en sammenhængende politik, der tilgodeser afstemningens resultat og ikke tilsidesætter vælgernes mandat ved at bøje sig for højtråbende pressionsgrupper.

Ingen kan vel have noget imod gode borgerforslag! Men spørgsmålet er, om den selvbestaltede enkeltsags-pressionsgruppe med sin underskriftsindsamling skal kunne opnå særlige fortrin frem for den almindelige vælger?

Det store problem er ikke at skaffe forslag, men at inddrage befolkningen i at skabe en levedygtig politik, der ikke kun tilgodeser enkeltsager, men også håndterer konsekvenserne af konkrete forslag i sammenhæng med det øvrige samfund.

Jeg vil opfordre alle med gode forslag til at henvende sig til den byrådspolitiker, de finder nærmest, og bede vedkommende fremsætte forslaget i byrådet. Allerbedst ville det være, hvis man meldte sig ind i det parti, der har ens største sympati, for derved kan man få både viden og modspil i processen hen imod et kvalificeret borgerforslag!

Skal vi fremme underskriftsstøttede borgerforslag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce