SF vil bevare naturen i Varde By


SF vil bevare naturen i Varde By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Byrådets plan "Vadehavet til Varde" rammer direkte ned i en klassisk konflikt mellem naturen som levested og naturen som kulisse for friluftsaktiviteter.

Naturen som kulisse er allerede prioriteret i Arnbjergparken og Varde Sommerland. Men nedstrøms Torvegadebroen er naturindholdet i ådalen ret stort - og det skal bevares!

De våde afgræssede enge der er i projektområdet, ligger godt beskyttet mod forstyrrelser af åen, træerne op til Posthusvej og krattet nord for Engdraget. Ynglende dobbeltbekkasin 100 m. fra byens torv er der ikke mange byer, der kan prale af.

Planen lægger op til at fjerne krattet og erstatte det med udsyn fra libhaverboliger samt lave kommunale drænede grusstier og en bro til at lede motionister og hundeluftere ind i området. Det vil markant forringe naturkvaliteten - det er en ommer.

SF ser hellere, at man bibeholder Engdragets vejforløb som nu, og så lægger området mellem Engdraget og banen ud til f.eks. almennyttige boliger. SF kan fint være med på at bygge på den gamle handelsskolegrund. Men ærligt talt, tror vi virkeligt, der er brug for et tredje hotel i Varde by? Er der overbelagt på Arnbjerg og Varde Hotel? Det har vi ikke hørt om. Er der ikke mere fornuft i, at lave boliger med fin udsigt på handelsskolegrunden?

Men hvad så med sammenbindingen af byen og nationalparken? Ja, nationalparkens natur kan fint nydes fra den gode sti langs nordsiden af åen, og stien langs krattet ved Engdraget kan godt opgraderes til ordentlig grussti. Naturen har en værdi som mere end kulisse!

SF vil bevare naturen i Varde By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce