Ro på til læring og skolegang


Ro på til læring og skolegang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Gunner Poulsen, folketingskandidat for SF, Lerpøtparken 13 1. th, Varde
Billede
Debat Varde. 

Læserbrev: Vi skal væk fra statsstyringen af detaljerne på de selvejende institutioner, og vi skal give eleverne på Varde Gymnasium og de andre ungdomsuddannelser ro på til læring og dannelse.

Steen Iversen fra LA skriver, at det er helt fint, at hans undervisningsminister nu også vil bestemme, hvordan den enkelte skole noterer fravær. Det må han om. I forvejen er der statslige regler for eksempelvis, hvor mange minutter der skal bruges på skriftligt arbejde i hvert fag, og mange andre detaljer er også statsstyrede på ungdomsuddannelserne.

Og hvad er formålet med ens fraværsregistrering i hele landet? Ja, det er ikke for elevernes lærings skyld, men for at DJØF'erne i undervisningsministeriet kan rangordne skolerne og skrive, at unge i Varde og knoldesparkerlandsby er mere dovne end unge i København K uden hensyntagen til forskelle i transportmuligheder og så videre. På samme måde som de har gjort karakterlister til vigtige redskaber for unges uddannelsesvalg.

Når jeg møder mine gamle elever, som i dag går på ungdomsuddannelserne, møder jeg en generation af unge, som er vant til at blive testet i hoved og bagdel og til at leve op til andres krav og ikke fordybe sig for deres egen lærings skyld. De er kun fokuseret på at yde for at få bedre karakterer. Det er ikke sundt, og mange af dem får da også psykiske problemer, stress og depressioner. Det kan vi som voksne ikke være bekendt at kaste de unge ud i!

I SF vil vi væk fra konkurrence om testresultater, fraværsmålinger og sætte fokus på elevernes egen faglige udvikling og ansvarlighed. Det skabes i relationen mellem lærere og elever, ikke mellem elev og regneark. Der er brug for en "ro på"-reform, der sætter fokus på det enkelte menneske og ikke systemets behov.

Ro på til læring og skolegang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce