Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Nye friske boller på suppen til de ældre på vore plejecentre


Nye friske boller på suppen til de ældre på vore plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Madhuset leverer den vare, de har kontrakt på, ligesom kommunens personale yder deres bedste. Jeg har imidlertid den holdning, at mad til beboerne på plejecentrene skal laves i centrenes køkkener - den skulle aldrig være fjernet.Mange ældre lider af underernæring. Det skyldes ofte, at den mad, de får serveret, er flere dage gammel og vakuumpakket. Forståeligt at appetitten forsvinder.Det er uværdigt at spise gammel mad - og det er en dårlig investering i folkesundheden. Tænk på hvor meget maden betyder for de ældres livskvalitet. Det kan slet ikke overvurderes. Det er et eksempel på, hvor besparelser har sænket servicen urimeligt for medborgere, der netop har gavn og glæde af duften af den friske mad - som et af dagens små lyspunkter.Beslutningen om den nuværende ordning blev truffet ud fra rent økonomiske synspunkter - og det vil koste at føre ordningen tilbage. Det koster at godkende køkkener til mange mennesker, og nogle af køkkenerne skal sikkert retableres, men som tidligere skrevet, tror jeg på, at investering i livskvalitet er vejen frem for Varde kommune, frem for uværdige besparelser - rettet mod de svageste.I debatten har været fremhævet de decentrale køkkeners vanskeligheder med at lave dysfasi kost - altså "blød kost". Ser man nøjere på, hvad den kost er, er jeg ikke bekymret. Det kan laves i ethvert køkken.