Nogen gange er viden udefra godt


Nogen gange er viden udefra godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mogens Pedersen, kommunaldirektør, Bytoften 2, Varde
Billede
Debat Varde. 

Læserbrev: Der har den seneste tid været kritik af Varde Kommunes brug af konsulenter. En stor del af pengene anvendes på hjælp i forbindelse med byggeri, renovering og anlæg, ligesom det nok vil vække opsigt at undgå omkostninger til revision. Som omtalt i JydskeVestkysten ville jeg dykke dybere ned i tallene for at se, hvad de 17 millioner kroner til "management og HR" er blevet brugt på.

Den største udgift er på godt 4 millioner kroner, hvor et konsulentfirma bistod kommunen med at finde måder at effektivisere arbejdsgangene på i ældreområdet. På baggrund af dette arbejde er der efterfølgende sket tilpasninger og justeringer af ældreplejen, som har reduceret udgifterne på området med cirka 10 millioner kroner per år. Herudover bruger Varde Kommune som alle andre kommuner en del penge på at få hjælp fra private virksomheder, som bistår med at skaffe job til ledige borgere. Disse opgaver har også kostet kommunen cirka fire millioner kroner over de to år. Endelig skal kommunen i henhold til loven betale cirka 2 millioner kroner til Væksthus Syddanmark. Væksthuset varetager den specialiserede erhvervsservice, som vi i henhold til loven ikke selv må varetage. Herudover er der en række andre ydelser, men det vil føre for vidt at gennemgå dem alle her.

Varde Kommune har nogen gange brug for at hente viden udefra i form af konsulentbistand. Vi bruger konsulenter, når vi ikke selv har den nødvendige viden. Vi vurderer altid nøje, om der er brug for konsulenter, men ind imellem er det nødvendigt at bruge konsulenter.

Nogen gange er viden udefra godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce