Nørre Nebel Kulturhus


Nørre Nebel Kulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henrik Vej Kastrupsen, medlem af Varde Byråd og gruppeformand for Lokallisten, Violvænget 4, Oksbøl
Billede
Debat Varde. 

Læserbrev: Med fare for at blive beskyldt for populisme af Line Berner (V) og Holger Grumme (B), så vil jeg tillade mig at skrive, hvad jeg mener om planerne med at lukke Kulturhuset i Nørre Nebel.

Sagen er en klassiker ud i konsekvensen af den store kommunalreform fra 2007. Centerbyerne får mere opmærksomhed og mere økonomi, og energien trækkes ud af de mindre byer.

Lukningen af Kulturhuset handler netop om energi. Huset er placeret centralt i Nørre Nebel og den alsidige brug af huset skaber masser af liv. Huset er synligt i bybilledet og en del af byens identitet.

Borgerne i Nørre Nebel er rigtig glade for deres kulturhus, hvilket antallet af brugere viser. Huset bruges til legestue, ungdomsklub, kortklub, planlægningsmøder, diskussionsklubber, samtaleklubber, læseklubber, juniorklubber, IT-undervisning, foredrag, fælles søndagsmiddage, generalforsamlinger og julefester. Lokalarkivet for hele Blaabjerg bruger også huset, og Biblioteket er ligeledes placeret i huset.

Jeg har svært ved at se, at alle disse aktiviteter kan finde sig til rette på skolen. Formanden for Ældresagen i Nørre Nebel Marianne Zwinge har sendt et brev til byrådet, hvor hun skriver følgende: "Kultur, bøger og mennesker hører nu en gang sammen, så udbyg vores lille Kulturhus og riv nogle af skolens ikke brugbare bygninger ned". Det var måske en vej frem og kan bidrage til den besparelse kommunen er på jagt efter? Jeg vil appellere til, at Varde Kommune lytter til borgerne og finder en løsning, som ikke trækker mere energi ud af Nørre Nebel.

Nørre Nebel Kulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce