Liberal Alliance handler ikke i blinde!


Liberal Alliance handler ikke i blinde!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Den 2. juli bragte Jydske Vestkysten en stort opsat artikel med overskriften "Byrådet har gjort sig selv blinde ved at afgive magt til forvaltningen". Artiklens præmis er bygger på at byrådet ved at delegere beslutningskompetence til forvaltningen på planområdet, så har byrådet mistet magten.

Den præmis køber jeg ganske enkelt ikke. For det første er der ikke et modsætningsforhold imellem hvad byrådet vil og hvad forvaltningen vil. Hvis det er tilfældet ville vi have en politisk tonedøv forvaltning og det ville være en langt mere alvorlig sag.

Det er ikke byrådets opgave at detailstyre udviklingen af Varde. Byrådet skal, forholde sig til kommuneplaner og lokalplaner, og ligger de indsendte projekter indenfor plangrundlagets rammer, er der ingen grund til at byrådet høres forud for at behandlingen af projekterne sættes i gang. Tværtimod.

Liberal Alliance stemte med fuldstændig åbne øjne for delegationsplanen, da den var til afstemning i byrådssalen 16. januar 2018. Problemet er ret simpelt som JV helt sikkert også er bekendt med. Varde Kommune halter konsekvent bagefter på planområdet. Kommunens sagsbehandlingstider er for lange, og det er Liberal Alliances vurdering at delegationsplanen vil kunne bidrage til at få sagsbehandlingstiderne ned. Derved skaber vi bedre vilkår for både virksomhederne, investorer og for borgerne.

I Dansk Industris nylige opgørelse over erhvervsvenligheden i Varde, rangeres Varde som nr. 48 ud af 98 kommuner målt på sagsbehandlingstider. Det er Ikke en tilfredsstillende placering i mine øjne og vi skal op i top 10 før Liberal Alliance er tilfreds.

Liberal Alliance handler ikke i blinde!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce