Kommentar til planerne om luftledninger


Kommentar til planerne om luftledninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Alene med planerne om oprettelse af en ny hovedlinje til strøm, hovedsagelig vindmøllestrøm, legitimeres opsættelse af endnu flere vindmøller. Problemet er blot, at der allerede nu findes tilstrækkelig med vindmøller til at dække energibehovet, altså når det blæser. Der er endda overkapacitet af vindmøllestrøm, når det blæser, hvilket betyder, at nogle vindmøllerejere simpelthen lader møllerne stå stille i perioder.

Et af argumenterne for at transformere strøm gennem luftledninger fra det ene land til det andet er, at når det blæser i Danmark, blæser det måske ikke i et andet land. Det er noget vås, fordi vejrsystemerne med lavtryk, der ofte rammer den nordlige del at Europa, ofte måler flere tusinde kilometer i diameter. Europa ligger i det såkaldte vestenvindsbælte, hvilket betyder, at det ofte blæser fra vest. Men det blæser på samme måde i Holland, England o.s.v. At slippe de liberale frie markedskræfter løs til at tranportere grøn strøm er en vildfarelse. Det vil ikke virke. Nej derimod kan der transporteres kulkraftstrøm fra Tyskland til Danmark og videre til England.

Desværre har politikerne for lang tid siden besluttet, at man ikke kan bruge vindmøllestrøm til fjernvarme. Det giver ellers god mening.

Enhedslistens repræsentant fra området, Henning Hyllested, var også til stede i Varde ved 1. høring om opsættelse af luftledninger. Han vil forsøge at tage sagen op i samråd med ministeren, for at få klarhed over nogen af de mange spørgsmål, som Energinets repræsentant ikke kunne svare på torsdag aften i fritidscenteret i Varde.

Kommentar til planerne om luftledninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce