Hvad må tryghed i Varde koste?


Hvad må tryghed i Varde koste?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Torbjørn Fristed, kandidat til Folketinget for Dansk Folkeparti, Sydjyllands Storkreds, lokalformand for Dansk Folkeparti i Varde, Østerlundvej 7

CARSTEN LUNDAGER
Debat Varde. 

Læserbrev: I slutningen af oktober havde jeg og DF Varde besøg af Peter Skaarup, der sammen med MF Marie Krarup og undertegnede blandt andet besøgte Ungehuset, hvor vi fik en god snak med brugerne. De fortalte meget godt, men desværre lagde de også stor vægt på at få fortalt, at de oplever Varde som et utrygt sted at være, særligt i nattelivet, hvor stor søgning udefra gør bylivet usikkert.

Efterfølgende talte jeg med Natteravnene og politiet, der nuancerede beskrivelsen, men bekræfter problemer med vold, narko og stor søgning til Varde fra omkringliggende byer. Tre ting, jeg ikke mener gavner Vardes renommé, og som der bør sættes ind for at stoppe.

Desværre har jeg ikke magt, som jeg har agt på dette område, da det er en byrådsbeslutning, der skal til, men jeg har foreslået, at der etableres videoovervågning og mere belysning om natten på Torvet, ved kirkegården, ved cykelskurene bag Tiger-butikken og på strækningen fra Torvet til McDonalds, og så mener jeg, man skal anlægge fortov med natbelysning det sidste stykke fra krydset Vestervold/Kærvej hen til Ungehuset.

Svaret fra byrådsgruppen er, at der længe har været fokus på problemerne, og at man følger dem tæt. Opfattelsen er, at stigningen i antallet af voldssager skyldes en ændring i registreringspraksis, og at narkokriminaliteten er sammenlignelig med andre byer. Belysning og overvågning betragtes som værende en bekostelig affære, der vil være svær at gennemføre uden for budgetforhandlinger.

Det efterlader mig med et spørgsmål: Hvad må tryghed i Varde koste?

SVAR

Byrådet har sammen med politiet og SSP stor fokus på, at det skal være trygt at færdes i nattelivet i Varde. Statistikkerne underbygger heldigvis Natteravnenes oplevelse af, at langt det meste af tiden går det godt. Men der er områder og situationer, hvor der skal ske en øget indsats. Derfor arbejdes der i disse måneder på flere "fronter" for at få et overblik over, hvor det giver de bedste resultater med øget indsats. Jeg er helt enig i, at overvågning og mere belysning kan være en mulighed, og det er vigtigt, at vi får en objektiv vurdering af, at det bliver de rigtige steder.

De få mennesker, der ødelægger det for de mange, skal ikke have lov at sætte dagsordenen for nattelivet i Varde.

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune

Hvad må tryghed i Varde koste?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce