Hvad betyder en ledighed på 2,6 procent?


Hvad betyder en ledighed på 2,6 procent?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Steen Holm Iversen, medlem af Varde Byråd og Folketingskandidat for Liberal Alliance, Lundvej 154, Varde
Flemming Ahrenkiel
Debat Varde. 

Læserbrev: I de seneste ledighedstal kan vi igen glæde os over en historisk lav arbejdsløshed. Helt grundlæggende er det positivt, og det er jo et udtryk for, at det går godt for virksomheder, og at de har brug for flere medarbejdere og flere hænder.

I diskussionen om ledighed oplever jeg ofte et ukendskab til de størrelser, der gemmer sig bag procentsatserne. Helt konkret betyder for Varde, at der med en ledig på 2,6 procent er 611 mennesker, der er ledige.

Kigger vi så derudover på de mennesker, der er på sygedagpenge, kontanthjælp, integrationsydelse eller eks. under revalidering, og som står ud for arbejdsmarkedet, skal vi lægge omkring ca. 2.000 personer til de 611 ledige.

Så samlet set er der således i øjeblikket knapt 2.500 personer, der står udenfor for arbejdsmarkedet i Varde Kommune.

Regeringen forhandler i øjeblikket en forenkling af Lov om arbejdsmarked og beskæftigelse. Forhåbentlig får vi en gennemgribende revision, der kan fjerne mest muligt af det nuværende og (ofte) meningsløse bureaukrati, der blandet er skabt af en lovgivning på langt over 30.000 A4 sider.

Den nuværende jobcenterstruktur har på mange måde udlevet sig selv, og vi skal fortsat kunne håndtere både beskæftigelses- som socialområdet i ét center, skal der i mine øjne skabes nye balancer, en ny struktur og en ny kultur, så der ikke mindst kan skabes flere tværgående forløb og et bredt fokus i indsatsen.

Indsatsen skal give mening både for borgeren, virksomhederne, men ikke mindst for samfundet.

Hvad betyder en ledighed på 2,6 procent?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce