Giv os tid til at passe vores job


Giv os tid til at passe vores job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


AC Hoxcer Nielsen, (S) byrådsmedlem og medlem af social og sundhedsudvalget i Varde Kommune, Bakkevej 26, Varde
Billede
Debat Varde. 

Læserbrev: Du og jeg Tina, (Tina Agergaard Hansen, DF, Red.) vi er begge SSA'ere, der har læst videre! 16 social- og sundhedsassistenter det år! Det var, hvad Varde Kommune uddannede i 2013, og der er ikke blevet uddannet ret mange flere årligt frem til nu. En stor del af vores arbejdsstyrke går på efterløn eller pension i løbet af de næste år. Det er ikke gætteri, men virkelighed.

Vi har mangel på assistenter, og vores social- og sundhedshjælpere kan ikke bruges i udstrakt grad på grund af reglerne i kommunens 2022 plan. Så det kan da godt være, at du har ret, og vi når målet i procentsats, men reelt betyder det nok en mandskabsnedgang. Lige nu har vi endda nogle hjælpere ansat i tidsbegrænsede vikariater frem til 2022. Du kalder det kompetenceløft, men virkeligheden er, at hjælperen ikke må yde opgaver jf. sundhedsloven. Hjælperne opfordres til at læse videre. Men der er nogle, der faktisk bare er glade for at passe deres hjælper arbejde eller måske ikke har mod til at tage assistentuddannelsen.

Og så er der den lille detalje, at SOSU-skolen ikke kan opdrive flere praktikpladser til uddannelsen. Og hvad med dem, der har gjort som du og jeg? Vi skal passe på alle vores sosu'ers arbejdsmiljø. Det er dem, der løber stærkt og får enderne til at nå sammen. Jeg er sikker på, at hvis vi anerkender vores medarbejdere og sørger for, at de har tid til at passe jobbet, så får vi den bedste kvalitet - også til de fremtidige opgaver! Ude i praksis er de faktisk lidt ligeglade med Excel-ark.

Udvalgsformand Tina Agergaard Hansen har haft mulighed for at kommentere indlægget.

Giv os tid til at passe vores job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce