Et besøg ved Filsø


Et besøg ved Filsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Jeg var i weekenden på besøg ved Filsø og var på forhånd meget spændt på, om jeg kunne finde ud af, hvorfor så mange fisk var døde.

Det blev hurtigt klart, at forskerne havde byttet om på to bogstaver e og s. Firs tons døde fisk skulle rettes til fire tons.

Fakta: Iltindholdet i en sø svinger gennem et døgn, bl.a. på grund af planternes produktion af ilt i dagtimer og deres forbrug af ilt i nattetimerne. Det betyder, at iltindholdet er lavest ved tre til firetiden om morgenen om sommeren. Hvis vandtemperaturen er over 21,5 grader, kan vandet indeholde mindre ilt. Hvis iltindholdet falder under 1.5 mg ilt pr. l. vand i mere end fem minutter, dør fiskene.

Min observation ved søen var, at vandstanden var faldet 30 cm i løbet af den ekstrem varme sommer, og at vandet var helt brunt af alger.

Konklusion: Den mest sandsynlige årsag til fiskedøden er, at de næringsstoffer, der stadig er i bunden af den oversvømmede Søndersø, sammen med den høje temperatur og den lave vandstand, har sat gang i algeproduktionen, hvorved iltindholdet er faldet under grænseværdien.

Et besøg ved Filsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce