Det er ikke Energinet, man skal kæmpe imod


Det er ikke Energinet, man skal kæmpe imod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Jeg havde torsdag aften fornøjelsen at deltage i borgermødet i Varde Fritidscenter, hvor statens energiselskab, Energinet, fremlagde planerne for fremføringen af de nye højspændingsledninger, der skal etableres fra Idomlund i nord til grænsen i syd - og altså gennemskærer Varde kommune, foruden Esbjerg og Tønder.

Katastrofalt er det, at politikerne har besluttet, at højspændingsforbindelsen kan fremføres som luftledninger i stedet for at grave dem ned kun for at spare penge. Beslutningen blev truffet af samtlige partier i Folketinget med undtagelse af mit eget parti, Enhedslisten, og Alternativet.

Det var opløftende at se så mange mennesker til borgermødet - fuldt opsatte på at få ændret beslutningen om at fremføre højspændingsledningerne i luften via 30-35 meter høje master. Men det bliver en hård kamp! Og det er ikke Energinet, man skal kæmpe kampen imod. Det er naturligvis de politikere, der har truffet beslutningen. Og de er følsomme lige nu. Husk på, der er højst et år til næste folketingsvalg.

Og der er faktisk grund til optimisme. Jeg ved fra Christiansborg, at nervøsiteten blandt de lokale politikere fra Venstre og Socialdemokratiet breder sig. Mange er ikke klar over, at man i forbindelse med beslutningen om at afskaffe PSO-afgiften samtidig ophævede beslutningen fra 2008 om, at også 400 kV-ledninger skulle kabel-lægges i jorden.

Hvis lokalpolitikerne og borgerne i vores respektive kommuner forener sig i kampen for at få nedgravet kablerne, tror jeg på, at det lykkes. Undertegnede og Enhedslisten stiller sig til rådighed!

Det er ikke Energinet, man skal kæmpe imod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce