Det akutte behov for SOSU'er


Det akutte behov for SOSU'er

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Ifølge FOA's fremskrivninger vil der i 2026 mangle op mod 40.000 social- og sundhedsansatte, hvis udviklingen fortsætter, uden at nogen griber ind. Men hvordan kan vi få flere til at tage en erhvervsuddannelse inden for vores område?

Mit navn er Mette, og jeg arbejder som Social- og sundhedsassistent på et plejecenter i Outrup.

Mit arbejde stresser mig, og det får mig til at løbe stærkt. Det får mig til at glemme og at fejle. Mit arbejde kan være rodet, og mit arbejde kan være beskidt. Det kan være forfærdeligt, og det kan være trist.

Jeg mødte et menneske, jeg aldrig havde mødt før. Et hjælpeløst menneske uden tryghed og smil i livet. Et menneske uden en familie og med et kæmpe behov for min hjælp.

Jeg mødte Ella, og nu er jeg hele hendes verden.

Nu betror hun sig til mig. Nu smiler hun, når hun ser mig. Nu taler hun som aldrig før. Nu falder hun til ro, når jeg holder hendes hånd, og hun går natten i møde. Jeg sørger for hjælpemidler, så hendes dårlige ryg kan få hvile. Jeg sørger for, at hendes sult og tørst bliver stillet. Jeg vasker hendes krop, når kræfterne svigter. Jeg smører hendes skrøbelige hud, når hun ikke selv kan nå. Jeg giver hende tryghed, når den ellers så kendte verden pludselig bliver fremmed.

Nogle gange kalder hun 7 gange i træk, og det stresser mig. Nogle gange falder hun, og så gælder det om at løbe stærkt. Nogle gange får hun ikke sin livsnødvendige medicin, fordi hun spytter pillerne ud. Nogle gange skriger hun af smerte, og nogle gange er hun syg.

Nogle gange kan jeg føle hendes ensomhed helt ind i hjertet.

Jeg brænder for at give Ella et liv, der er værd at leve. Mit arbejde er i mit hoved, og det kan mærkes på min krop. Men jeg elsker mit arbejde.

Jeg er ikke bare et personale, og jeg er ikke en tilfældig person.

Jeg er hendes bedste ven - måske endda hendes eneste. Hvem skal passe Ella, når jeg ikke er der? Skal det være mine uddannede og dygtige kollegaer, eller skal det være en ufaglært - uden nogen som helst viden og erfaring omkring hvordan man yder den bedst mulige pleje og omsorg?

Det akutte behov for SOSU'er

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce