Dansk Folkeparti taler imod naturens ve og vel


Dansk Folkeparti taler imod naturens ve og vel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Rundt fra hele Danmark blev der søndag sendt en klart ønske til Christiansborg og specielt Dansk Folkeparti om at bevare landets nuværende arbejdsdeling indenfor naturfredninger.

Forudseende folk erkendte helt tilbage i 30'erne, at det var på høje tid, at få fredet mange af Danmarks store landskabelige og naturmæssige værdier, hvis ikke samfundsudviklingen skulle nå helt at spolere disse steder.

Siden 1937 har Danmarks Naturfredningsforening haft retten til at foreslå fredningssager. En bemyndigelse, som Danmarks Naturfredningsforening i alle årene siden har løftet ydmygt, ansvarsfuldt og på bedste vis.

Dansk Folkeparti og andre politikere bør huske:

  • At fredninger er det mest effektive redskab til at beskytte vores natur og kulturarv. I dag rejser Danmarks Naturfredningsforening ca. fire fredningsforslag om året og 85 procent af disse gennemføres. Af alle rejste fredningsforslag, som er rejst af stat, kommune og Danmarks Naturfredningsforening, står Danmarks Naturfredningsforening for syv ud af ti.

  • At Danmarks Naturfredningsforening ikke kan træffe nogen som helst afgørelse. Danmarks Naturfredningsforening er kun blevet givet retten til - på naturens vegne - at kunne indbringe et fredningsforslag til et uafhængigt fredningsnævn, hvor kommune, stat og en dommer dernæst træffer afgørelse.

  • At Danmark med 8,3 % i forvejen er det land i Europa med mindst beskyttet natur.

Fordi naturen i Danmark er så trængt, er det yderst vigtigt, at stat og kommuner sammen med Danmarks Naturfredningsforening fortsat kan bevare det stærke naturbeskyttelsesværktøj, som fredninger udgør i den værktøjskasse, som politikere og dermed samfundet kan benytte sig af, når der virkelig skal ske en god sikring af varige natur- og landskabsinteresser.

Dansk Folkeparti taler imod naturens ve og vel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce