Civilsamfundet skaber den sande værdi


Civilsamfundet skaber den sande værdi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jacob Hjort, byrådskandidat for Liberal Alliance, Lunddalsvej 17, Varde
Billede
Debat Varde. 

Læserbrev: Som barn var jeg tilhænger af en stor offentlig sektor og et højt skattetryk, for jeg var blevet solgt en fortælling om, at det er det, der skaber en stor sammenhængskraft og fællesskabsfølelse mellem danskerne.

Da jeg senere kom i den alder, hvor jeg, til mine forældres og læreres irritation, begyndte at sætte spørgsmålstegn ved alting, ville jeg teste nogle af de myter, som de kritikløst accepterede. Særligt det store USA vakte en naturlig nysgerrighed, da jeg både blev præsenteret for fordomme og succeshistorier alt efter, hvem jeg lyttede til. Det agtede jeg at teste og afprøve, som var jeg med i en episode af Mythbusters på Discovery Channel. Der var kun en rigtig måde at gøre det på, hvorfor jeg efter mit efterskoleophold valgte at tage et år til USA som udvekslingsstudent for at bo blandt ganske almindelige amerikanere.

Inden afrejse var jeg lidt bekymret for at skulle tilbringe et helt år i en by på knap 1000 indbyggere, men Hinton, Iowa, viste sig at være en by med en stor grad af venlighed og tryghed.

I løbet af det år fik jeg for alvor øjnene op for, hvor stor betydning et engageret civilsamfund har. Det er de lokale kræfter og ildsjæle, der holder liv i en by. Borgerne skaber værdi, ikke staten. Jeg mener derfor, at det er politikernes ansvar at skabe de bedst mulige rammer for, at civilsamfundet kan få lov til at udfolde sig.

Civilsamfundet skaber den sande værdi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce