Bremser Frelloskolen mulig udvikling for Varde


Bremser Frelloskolen mulig udvikling for Varde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Torbjørn Fristed, kandidat til Folketinget for Dansk Folkeparti Haderslev, Sydjyske storkreds, Østerlundvej 7, Heager, Varde
CARSTEN LUNDAGER
Debat Varde. 

Læserbrev: Når Varde Kommune om få år har færdigbygget sin nye storskole, Frelloskolen, så samler man elever fra de to nuværende skoler, Jacobi og Brorsonskolen, i en kæmpeinstitution. En kæmpeinstitution der trods en rigtig god beliggenhed med gode faciliteter fra Fritidscenteret lige ved døren, ser ud til at få andre store udfordringer, der kan give konsekvenser for hele kommunen.

De to boligområder med stor koncentration af indvandrere i Lerpøtparken og Isbjergparken vil begge være med til at levere elever til skolen, og skolechef Karen Mortensen har til JV udtalt, at andelen af elever af anden herkomst end dansk, bliver op mod 25 %. Det tal kunne sagtens blive højere, da danske forældre fortæller at hvis der bliver så stor en andel i deres børns klasser, så vil de foretrække at sende dem på privatskole i Esbjerg.

Det scenarie anser jeg som meget realistisk, og det vil give en kæmpe udfordring for hele kommunen. Vi ved at det faglige niveau er lavere i klasser med mange med fremmed baggrund, og integrationen bliver sat i stå. Den positive bosætning i Varde Nord vil stagnere, og mange vil sikkert overveje en anden kommune end Varde, når de planlægger at flytte til området. Bakkeskolen i Esbjerg er et kendt eksempel, hvor lignende problematik er tydelig.

Jeg foreslår at der sættes loft over hvor stor en del af skoleklasser der må være tosprogede, og når man i Varde by har valgt kun at have to skoler, så skal der fordeles elever så Lykkesgårdskolen kan nedbringe antallet på Frelloskolen.

Bremser Frelloskolen mulig udvikling for Varde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce