Bekymringer om demokratiet


Bekymringer om demokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: Vardes borgmester udtaler til JydskeVestkysten den 31. december, at han er bekymret for det lokale demokrati. Det er jeg også.

Bekymringer som blev forstærket af de negative udtalelser, som udvalgsformand Preben Friis-Hauge få dage inden havde udtalt omkring den indflydelse, som han føler, at de små enmandspartier i byrådet har gennem deres taleret og deltagelse i gruppeformandsudvalget. Et udvalg eller dialogforum, som består af borgmesteren og gruppeformændene for de partier og lister, som er repræsenteret i Varde byråd. Et udvalg uden egentlig beslutningskompetence, men som på mange måder er med til at understøtte, at væsentlige emner for byrådets virke kan diskuteres givende på tværs af alle partier og lister. Drøftelser som alle sker i en god, konstruktiv og helhedsmæssig sammenhæng.

Til trods for at borgmesteren sidder for bordenden og Venstres gruppeformand Line Berner også deltager, så føler Preben Friis-Hauge tydeligvis, at, at små partier har en uhensigtsmæssig politisk indflydelse. Hvis Erik Buhl virkelig ønsker, som borgmesteren udtaler til avisen, at styrke helhedsopfattelsen og sammenholdet i byrådet omkring kommunens væsentligste udfordringer, så er det ikke givende, at hans egen udvalgsformands negative ord og synspunkter får lov til at stå helt uimodsagte hen.

En borgmester er leder af hele byrådet og bør have nøje fokus på, at hele byrådet får lov til at deltage i det politiske arbejde og at det er hensynet til helheden i Varde Kommune, som bør være kendetegnende for byrådets og udvalgenes beslutninger.

Helhedssynet i byråd og udvalg kan derfor tydeligvis forbedres i det nye år.

Godt nytår!

Bekymringer om demokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce