Beboer i Blåvand kalder politiske udmeldinger for fup


Beboer i Blåvand kalder politiske udmeldinger for fup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Når Varde Kommune vil retfærdiggøre udviklingsplanen for Blåvand, sker det desværre på mindre troværdigt grundlag.

At borgmesteren i flere sammenhænge ytrer, at det kun er et mindretal af de fastboende, der er skeptiske over for udviklingen i Blåvand, er det fup! Borgmesterens fejlfortolkning bekræftes utvetydigt af underskriftsindsamlingen mod Hafniaplanen, hvor mere end 250 ud af ca. 340 fastboende skrev under. Borgmesteren burde erkende, at dele af udviklingsplanen møder massiv modstand såvel uden for, som inden for bygrænsen.

At formanden for Plan og Teknik kækt bedyrer, at borgerne skam har haft indflydelse på udviklingsplanen, er ganske enkelt fup! Den massive kritik og bekymring, som er kommet til udtryk i høringsfaserne, har kun flyttet "et par kommaer". Indflydelsen på planen via Blåvand Udvikling har været minimal, fordi borgerrepræsentanter har været stærkt underrepræsenteret, - grundejerforeningerne slet ikke!!

Workshoppen henover årsskiftet om Udviklingsplanen 2025 lignede længe en farce, hvor topstyring og manipulation var nøglebegreber i Varde Kommunes koncept. Havde lokalbefolknings- og grundejerforeningsrepræsentanter ikke etableret et sandt oprør i forløbet, var kommunen sikkert lykkedes med blåstempling af egne visioner i planen. Den måde at fremme specifikke interesser vækker harme og mistillid.

Tilladelser til projekter, der strider mod gældende regler, giver ofte det indtryk, at Varde Kommune gerne fifler med fakta i deres iver efter at imødekomme investorers ønske om dispensationer med profit for øje. Denne form for vækstfremme tjener næppe Blåvand!

Hvis Blåvand skal fremtidssikres, er det vigtigt at værne om kerneturisterne, der efterspørger det unikke, hvor den frie strand - den uspolerede natur - rum, lys og luft omkring ferieboligen er afgørende for, at de vender tilbage. Dette er et faktum, Varde Kommune!

Politikernes svar:

Preben Friis-Hauge (V), udvalgsformand for Plan- & Teknikudvalget i Varde Kommune, Søndergade 18, 6862 Tistrup, skriver på vegne af sig selv og viceborgmester Anders Linde følgende svar:

Gennem de senere år har lokale foreninger/organisationer - redaktionelt støttet af Varde Kommune - udarbejdet 20 udviklingsplaner for 20 bysamfund udenfor Varde by. Alle 20 udviklingsplaner er uden ændringer gennem årene godkendt af byrådet.

Der afholdes typisk mindst tre workshops i den proces, hvor en udviklingsplan bliver til.

Blåvand Udvikling har været det lokale islæt ved Blåvands seneste udarbejdede udviklingsplan. Blåvand Udvikling har været repræsenteret ved en bestyrelse, der består af repræsentanter fra Blåvand Borgerforening, ProVarde samt Blåvand-Ho Handels- & Erhvervsforening.

Det er min opfattelse, at man i Blåvand Udvikling arbejder på at udvide bestyrelsen med repræsentanter fra Blåvand Grundejerforening og Grundejerforeningen Blåvand-Nord.

Jeg er blevet oplyst, at Blåvand Borgerforeningen bakker op om både Blåvand Udvikling og den fælles udviklingsplan.

Beboer i Blåvand kalder politiske udmeldinger for fup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce