Ansvarligt byrådsarbejde


Ansvarligt byrådsarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: I vores byråd skal man kunne tælle til 13. Uanset om man er et parti, der sidder på to eller 12 mandater, har intet forslag flertal, før der er 13 byrådsmedlemmer, der bakker det op.

En ansvarlig byrådspolitikker forsøger at skaffe opbakning til sine forslag fra 12 andre.

Som gruppeformand er det ansvarligt byrådsarbejde at få afklaret min egen gruppes holdning og i videst muligt omfang få skabt enighed om, hvordan vi forholder os til en sag. Efterfølgende arbejder jeg som en slags grænsegænger, der på den ene side undersøger mulighed for opbakning til vores forslag ved andre partier, og på den anden side vender tilbage til Venstre-gruppen for at undersøge mulighed for at indgå kompromis ved at bøje holdning imod de andres. Når det arbejde går godt, ender en sag med at have 13 eller flere stemmer. Når det arbejde ikke lykkes, må vi indkassere et nederlag. Det er spillets regler, og det er præmissen i grundlæggende at være uenige. Men jeg ville være en uambitiøs gruppeformand, hvis jeg ikke havde som målestok, at antallet af nederlag skal være begrænset.

Når jeg vurderer noget som værende populisme, knytter det sig til manglen på ovenstående. Når et byrådsmedlem klandrer andre byrådsmedlemmer for deres (mangelfulde) arbejde, og vedkommende i øvrigt selv har leveret det samme (mangelfulde) arbejde, er det populisme. Alle kan skrive et læserbrev eller holde en glødende tale i byrådssalen. Den ansvarlige byrådspolitikker har dog gjort sit hjemmearbejde. Når man ikke har gjort det, er der tale om populisme.

Ansvarligt byrådsarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce