2022 planen


2022 planen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Varde. 

Læserbrev: At påstå, som AC Hoxcer gør i hendes læserbrev den 23. maj i JydskeVestkysten, at vi med 2022 planen har frataget kompetente sosu-hjælpere deres kompetencer og været medvirkende til, at de ikke må udføre det, de er uddannet til, finder jeg ikke i tråd med virkeligheden.

I april 2014 valgte vi i Social og sundhedsudvalget at iværksætte 2018-planen, som siden er ændret til 2022. Planen skulle ændre fordelingen af sosu-hjælper og sosu-assistenter fra 60/30 til 30/60. Netop for at højne kompetencerne på ældreområdet og ruste os til de komplekse sundhedsopgaver, der begyndte at være.

En ny uddannelsesordningen for sosu-hjælper var medvirkende til beslutningen i 2014, da ændringen i uddannelsen bevirkede, at sosu-hjælper ikke længere blev uddannet til at løse sundhedsopgaver som eksempelvis medicingivning og øjendrypning, men nærmere havde rehabilitering som fokus i uddannelsen.

Vi har, siden planen blev vedtaget, tilbudt vores sosu-hjælpere muligheden for kompetenceløft, samt tilbudt muligheden for at læse videre til sosu- assistent, hvilket mange af vores medarbejdere har taget imod. Ligeledes er vi i gang med at efteruddanne sosu-hjælpere med den nye uddannelse, så de også kan varetage visse sundhedsopgaver. Målet har hele tiden været at hæve kompetenceniveauet og styrke det, og ikke, som AC Hoxcer skriver, at tage kompetencer fra nogen.

På nuværende tidspunkt i Varde Kommune er fordelingen 50/50 mellem sosu-hjælper/sosu-assistenter, og det er realistisk, at vi når målet om mindst 30/60 til 2022.

2022 planen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce