Virksomheder under alle betingelser?


Virksomheder under alle betingelser?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: Ubemærket af mange er der lige pludselig opført en ny stor kornsilo ved kornhandleren i Højer. Under normale omstændigheder ville det nok glæde de fleste, at det går en virksomhed godt og at den ekspanderer.

I Højer betyder det imidlertid en endnu stærkere færdsel af tung trafik midt i byen på Nørrevej, der også fungerer som skolevej.

Desuden producerer virksomheden uanede mængder støv, der til dels er forurenet med det af mange ansete kræftfremkaldende stof, Round Up. "Ingeniøren" skrev allerede i marts 2015: WHO advarer: Roundup kan være kræftfremkaldende. Jævnlig vælter der kaskader af det, jeg vil betegne som Round Up-befængt, giftigt støv over området, deriblandt over udestående salgsudstillinger med fødevarer.

Man forsømte at få virksomheden ud af byen samtidig med, at landbrugene blev flyttet udenbys i 1950`erne.

Med alt det gode, som Tøndermarskinitiativet vil gøre for Højer, havde det selvfølgelig været oplagt enten med en aflastningsvej, der kunne tage den tunge trafik eller hjælp/medhjælp til at få virksomheden placeret i et industrikvarter. Men man var åbenbart ikke interesseret i borgernes input i Tøndermarskinitiativet.

Den nylig vedtagne trafikplan for Højer undgår også konkret at ændre på forholdene. Man behøver vist ikke at være bange for, at virksomheden smutter til en anden kommune, da det vil være lidet attraktiv at modtage en sådan larmende, forurenende og støvende virksomhed andetsteds. Selv om man nu har fået en stor kornsilo mere, lagres der stadig korn i det fri i store mængder, så man kan se frem til yderligere kornsiloer og dermed til endnu mere giftigt støv og tung trafik midt i Højer by.

Virksomheder under alle betingelser?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce