Vind sender ingen regning


Vind sender ingen regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: At producere strøm er en forretning. Hvis vi er en lille smule snu, kan det være en god forretning også for vor lokalbefolkning.

Og det er en forretning, som henter penge hjem til vores hjemegn. Førhen sendte vi milliarder af kroner til oliesheiker i Saudi-Arabien. Nu kommer det hjem til mig og min nabo.

Jeg har fundet ud af, at jeg hellere vil købe strøm fra vores dige end olie fra sheikens rige.

Når vores vindmøller drejer, bliver der ikke mindre vind. Når solarpaneler giver strøm, bliver der ikke mindre solskin. Og hverken solen eller vinden sender en regning for den energi, der bliver høstet.

Og hvad, hvis vi finder en bedre løsning i morgen? Tja, så piller vi vindmøllerne ned og giver plads til bedre løsninger. Vindmøller kan genanvendes op til hundrede procent.

Man skal ikke være særligt modig for at leve op til en grøn klimapolitik. Man skal bare i konstruktiv dialog med sine borgere om de chancer, der ligger i lokal energiproduktion.

Man kan argumentere for, hvorfor en vindmølle er en god sag. Hvorfor kommunen skal give plads til vindmøller og solaranlæg.

Man skal tale med regeringen om, at naboerne til vindmøller kan få billig strøm, fordi strømmen ikke skal sendes ud på en lang rejse inden den havner i nabolagets stikkontakter.

Man skal tale med København, for at overbevise regeringen om, at det skal være attraktivt for vores borgere at investere penge i lokale anlæg.

Det er fint med grønne puljer. Men fortjenesten med vindmøllerne er selve energiproduktionen. Den skal befolkningen have andel i. For så får kommunen andel i den fortjeneste. Så bliver det for alvor en god forretning for regionen at drive vindmøller.

Lad os da bare komme i gang.

Vind sender ingen regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce