Undren. Brohovedet ved Rømødæmningen


Undren. Brohovedet ved Rømødæmningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: "Ny spektakulær velkomst til Vadehavet" var overskriften ved åbningen af udsigtsområdet ved brohovedet - men er den korrekte betegnelse ikke, at det er en avanceret forhindringsbane for øvede motionister? Der er forhindringsbane allerede ved ankomsten til parkeringspladsen, hvor man skal finde indkørslen midt i sivene ud mod vejen.

Parkeringspladsen er belagt med små sten, der generer dårligt gående, kørestols- og rollatorbrugere. Når man så kommer ind på "monumentet" på den anden side af vejen, lægger man for alvor mærke til de specialdesignede, marmorlignende fliser, der skal illudere havbund. Et materiale, der skiller sig totalt ud i en egn, hvor man i generationer har brugt træ, granit og tegl som bærende elementer.

Så møder man en høj, hvor man med de specialdesignede fliser har lavet en trappe, der virkelig overgår fantasien, idet trinnenes dybde varierer og endvidere ligger forskudt for hinanden på en sådan måde, at man endelig ikke skal træde tilbage uden at sikre sig, at der er et trin og ikke blot en skråning. Trappen er stejl både her og på diget - et rækværk har man glemt det? Og her kan vinden endda være ret så kraftig. Man skal henover højen for at komme ud til diget, ingen har åbenbart tænkt på at lægge fliserne i en kreds rundt om højen af hensyn til handicappede.

Det er i øvrigt herligt at læse alle de pæne ord, der blev sagt ved åbningen. (Skriv brohovedet på Google og få den hele ordlyd). Jeg har stadig til gode at høre en positiv røst om stedet i min omgangskreds.

Godt vi har Ballum Sluse med en formidabel udsigt, masser af liv og ingen bilstøj som ved brohovedet. Jeg håber, at Nationalpark Vadehavet vil lade slusen være i fred.

Undren. Brohovedet ved Rømødæmningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce