Ulogisk snak om lukning af Møgeltønder Skole


Ulogisk snak om lukning af Møgeltønder Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev. Møgeltønder skole har gennem mange år været Tønder Distriktsskoles svar på en lilleskole, og en særdeles god konkurrent til de små private skoler.

Skoleleder Jan Peter Jensen har da også utallige gange nævnt Møgeltønder Skole, som netop dette. Han har vist glæde, ved at have Møgeltønder Skole som et alternativ til skolen i Tønder, for de børn der har haft brug for et alternativ til en stor skole. Flere af de børn der går på skolen i dag, er da også børn fra Tønder by. Hvis Møgeltønder Skole lukker, må vi forvente, at et stort antal af eleverne flytter til de private tilbud, der er i Tønder eller Jejsing, ligesom der er en reel mulighed for, at der med lukningen vil opstå endnu en privatskole.

Tønder kommune har iværksat flere tiltag for at tiltrække borgere til kommunen. Blandt andet har de ansat en bosætningskonsulent. Lukning af Møgeltønder Skole, vil stride imod en hver sund fornuft i forhold til at tiltrække flere borgere til kommunen. Her må vi også anerkende, at netop Møgeltønder en landsby, der er landskendt og som trækker mange nye tilflyttere til hele kommunen. Her vil lukningen af skolen koste penge på en nedgang i tilflytningen til vores idylliske landsby.

Marskinitiativet: Et stort skib er sat i søen, hvor der blandt andet er fokus på ruter og stier i hele området mellem Tønder og Højer. Endvidere har turismen et stort fokus. Møgeltønder ligger som en gylden smørklat imellem Tønder og Højer, og er i forvejen et af Tønder Kommunes fyrtårne, når det kommer til turismen. Hvis skolen lukker, er der en risiko for at byen dør hen, og det vil uvægerlig få afsmittende effekter på resten af byens aktiviteter, og i sidste ende få en negativ indflydelse på turismen.

Borgerforeningen i Møgeltønder håber at økonomiudvalget og kommunalbestyrelse vil tænke sig grundigt om, og anerkende, at ikke alt økonomi kan sættes ind i et regneark. I Møgeltønders tilfælde vil der være utallige afledte økonomiske konsekvenser, der ikke på forhånd kan måles og vejes.

Ulogisk snak om lukning af Møgeltønder Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce