Tønder Kommunes nedrivningstrang


Tønder Kommunes nedrivningstrang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: Taleban og ISIS (vel nok de mest destruktive sammenslutninger, organisationer eller lignende man har set) har nu i årevis hærget i Mellemøsten, hvor de blandt andet har ruineret kostbare kulturrariteter og destrueret, hvad foregående samfund har bygget op.

Noget lignende har Tønder Kommune bedrevet i de senere år ved at fjerne eller tilintetgøre uerstattelige kulturværdier.

Især er det gået ud over Højer. Det kan nævnes, at Tønder Kommune har fjernet et klenodie fra diget ved Højer Sluse, som bunkeren med dens overbygning var, man har betonneret en fin passage af mursten af Sejersbækkens løb gennem diget, som kong Hans byggede omkring år 1500, man har ulovlig nedrevet et bevaringsværdigt hus i Østerende, Højer, så har man opkøbt tre bevaringsværdige bygninger i Storegade, Højer, til nedrivning, i marsken har man accepteret rørlægning af en grøft i fredet område. Grøften kunne fortælle om dansk vandingeniørkunst i 1920'erne.

I forbindelse med Tøndermarskinitiativet planlægges en omkalfatring og ændring af et af afvandingens fyrtårne, den bevaringsværdige Lægan Pumpestation. Digelaget og Danmarks Naturfredningsforening synes at trække på samme hammel angående destruktion af uerstattelige kulturværdier.

En fredet bro ved Toftlund kunne heller ikke modstå kommunens indsats. Der kunne nævnes endnu flere eksempler på kommunens ødelæggelser og nedrivningstrang.

Det er uhyre ærgerligt, at der i kommunalbestyrelsen kan findes flertal for de beskrevne transaktioner. Jeg håber, at kommunen snarest bliver bremset med lignende forehavender.

Tønder Kommunes nedrivningstrang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce