Symptombehandling


Symptombehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: JydskeVestkystens leder af 3. april argumenterer for at alle kommuner bør indføre borgerrådgiver funktioner, fordi det er et "fremragende eksempel på, at politikere i praksis efterlever slagordet om at sætte mennesket før systemet".

Samtidig skoses Vejens borgmester Egon Fræhr, fordi han ser en borgerrådgiver funktion som et ekstra led mellem medarbejderne og borgerne. Et argument som 2/3 af landets kommuner er enige i.

En borgerrådgiver er symptom behandling. Sympatisk, men hul.

Hvis vi vitterligt tog det alvorligt at sætte "mennesket før systemet", så er det ikke gjort ved at ansætte en person på halvtid, som Tønder har besluttet.

Så er det ved at sikre, at alle medarbejdere, hele direktionen og alle 31 medlemmer af kommunalbestyrelsen sætter sig for at gøre det.

Til en start ved at sikre, at kommunen skriver i et sprog borgerne kan forstå, vejleder de borgere, der ikke er enige i afgørelse, og ved at alle 31 medlemmer af kommunalbestyrelsen stiller sig til rådighed for direkte henvendelser fra borgerne.

Vi i kommunalbestyrelsen bør om nogen være "borgerens uvildige repræsentant", og garant for nærdemokrati og borgerservice.

Symptombehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce