Spildevan(d)vid: Kloakeringens blindgyder


Spildevan(d)vid: Kloakeringens blindgyder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: I århundreder har landbefolkningen, der førhen var 10 gange større, problemfrit skaffet sig af med deres affald direkte i jorden. 1 gram overfladejord indeholder omkring 100 millioner bakterier, der straks omsætter alt forgængeligt til plantemikronæringsstoffer.

Byernes kæmpepumper henter en stor del af drikkevandet direkte fra landområderne.

Så kommer miljøfolkene og vil sende al spildevand ned i rør. Men kloakrørerene skal, af hensyn til frost, graves over en meter ned. I den dybde er der næsten ingen bakterier, det vil sige tærede kloakrør, utætte rør forårsaget af rotter, jordsætninger, pæle, gravearbejder, tunge landbrugsmaskiner og glemte rør er farligere for grundvandet/folkesundheden end landområder, der ikke er kloakeret. Det kloakslam, der ikke før eksisterede, forurener nu såvel med eller uden afbrænding.

Af den samlede udgift til den kommunale spildevandsrensning går:

70 procent til transportnettet. 22 procent til rensningen og 8 procent til administration.

Det indikerer, at den offentlige løsning kun til nød kan forsvares i koncentrerede bysamfund. At tvangskloakere udenfor bygrænsen er det rene fallitbo, også for byens beboere, da alle skal deles om de fælles udgifter.

Den seneste kloakudvidelse på Vinumvej med videre koster pr. tilslutning 132.000 kr. Tilslutningsafgiften er 37.000 kr. De resterende 95.000 kr. skal deles af alle, der er tilsluttet Tønder Forsyning.

Hvordan kan det forsvares?

Spildevan(d)vid: Kloakeringens blindgyder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce