Skak på skemaet


Skak på skemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: Det glæder en gammel skakspiller, at elever igen kan vælge skoleskak som valgfag. Det er fra kyndig side bevist, at skakspillet er med til at opøve koncentrationsevnen, en evne, der er nødvendig på mange af livets områder. Et forkert træk kan få store konsekvenser. I faget matematik betyder en enkelt, lille fejl i fremgangsmåden, at løsningen på opgaven bliver forkert og kan føre til ulykker ved byggeri af enhver art. I fagene fysik /kemi kan fejl heller ikke tolereres. Fejl her kan straks få alvorlige konsekvenser. I det hele taget kræver skolens fag og det at leve et ordentligt liv koncentration.

Ser man på fortidens store skakmestre, finder man, at flere af dem var dygtige musikere og sangere. Der var blandt disse mestre naturligvis matematikere.

For ca. 40 år siden havde alle skoler i gl. Tønder Kommune skak som valgfag. På den daværende Tønder Kommuneskole havde vi op til 70 elever, der i vinterhalvåret hver uge havde en dobbeltlektion, så der var tid til såvel instruktion som spil. Mange af disse elever har glæde af skakspillet fortsat, og mange har opnået højere uddannelser.

På landsplan arbejder Dansk Skoleskak hårdt for at udbrede kendskabet til spillet, glædeligvis deltager nogle af Tønder Kommunes skoler i Dansk Skoleskaks projekter.

I fritiden for såvel børn som voksne er der tilbud om deltagelse i skak. Lederen af skoleskakken i Tønder er Torben Frederiksen. Lederen af Tønder Skakklub er Niels Falsig. Hos dem kan man få oplyst tid og sted m.v.

Skak på skemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce