Protest mod anlæggelse af heliport på Rømø


Protest mod anlæggelse af heliport på Rømø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: Til Tønder kommune har jeg tidligere gjort indsigelse mod anlæggelse af heliport på Rømø, og min begrundelse var og er følgende: Som offshore og søfartslæge er jeg bekendt med fra blandt andet Esbjerg/Fanø, at støj fra helikoptere kan høres over flere kilometers afstand, specielt over fladt vand og landområder, som vi kender fra Rømø og Vadehavet. Larmen fra helikoptermaskinerne vil spolere det helt unikke vadehavsområde (fugle/dyreliv). (UNESCO World Heritage Site), for slet ikke at tale om den massive støj og belastning, tunge lastbiler og tankvognstraffik, der følger med, vil udsætte dæmningen og øens nord-syd landevej for. Beboere i helårshuse og sommerhuse, der ligger langs hele landevejen vil få deres dagligdag og ferier ødelagt heraf.

På Færøerne og Christiansø, hvor jeg jævnligt arbejder, kender jeg den øredøvende larm fra trafikhelikoptere og SAR helikoptere.

I Assens, hvor vi bor privat, bliver vi jævnligt overfløjet af SAR helikoptere på deres vej frem og tilbage over Lillebælt fra Skrydstrup lufthavn til OUH Odense Universitets Sygehus, samt af private helikoptere til øerne i Lillebælt. Støjen kan høres over otte kilomester. Stilheden på Rømø er en vigtig attraktion for øen, der værdsættes af tusindvis af turister, sommerhusejere og fastboende (European Commission, Environment, Noise).

Heliporten behøver ikke ligge på selve Rømøs offshore havn,- for eksempel betjener Esbjerg lufthavn, der ligger ved Korskro ti kilometer øst for Esbjerg by, den danske del af Nordsøen.

Protest mod anlæggelse af heliport på Rømø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce