Når de historieløse får magt


Når de historieløse får magt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Sagen om stakkels Fiskebæk bro, som nu ligger i uigenkendelige stumper i et depot, får det til at løbe én koldt ned ad ryggen. Hvad bliver det næste fortidsminde, der bliver knust, når zombierne sætter sig bag rattet?

Vær I glade oppe i Jelling, at I ikke hører til i Tønder Kommune. I har jo nogle gamle sten stående, som kunne blive til udmærket vejfyld.

Alvorligt talt, hvad er det for en mentalitet og en uvidenhed, som ligger bag denne vandalisme? Jo, man har hørt mage. Der var det med IS-terroristerne, som smadrede fortidsminder, fordi de var rejst af vantro. Og kommunen var også godt i gang med at ødelægge Lebæk Bro få hundrede meter fra det nye gerningssted, før det lykkedes os at få det afværget.

Da vi så, hvad der var sket, ringede min kone til fagkoordinatoren ved Tønder Kommune, som kender egnen, for at få en forklaring på ødelæggelsen af den fredede bro, men hun blev straks klar over, at han intet anede om, hvor broen lå, og hvorfor den var "repareret". Når man ser rækken af instanser og aktører, der er involveret i Fiskbæk-vandalismen - fagkoordinatoren, broingeniøren, Cowi Consult og Freiberg - må man spørge, om der dog ikke er en klokke, der har ringet hos bare et af disse mennesker, som må formodes at færdes i naturen og have et vist kendskab til det sønderjyske landskab og historie?

Når de historieløse får magt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce