Lad os øge bemandingen, ikke opgaverne


Lad os øge bemandingen, ikke opgaverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: "Midlerne skal anvendes til et løft af ældreområdet til en bedre bemanding, så borgerne oplever en bedre kvalitet og mere tid til opgaveløsningen" - sådan lyder en del af beskrivelsen af puljen til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejecentre, som Sundhedsudvalget i mandags tog stilling til hvordan skulle udmøntes.

Intentionerne i oplægget er gode og kommer også plejecentrene til gode, men hvad så med hjemmeplejen?

Her vælger man at indstille en løsning, hvor vi bringer klippekortet tilbage. En halv time ekstra hver anden uge til en selvvalgt praktisk aktivitet, uden alt den dokumentation som tidligere fulgte med.

Det lyder godt, og jeg er selv stor fortaler for klippekortet i hjemmeplejen. Men...det giver bare ikke en bedre bemanding, det giver flere opgaver. Det vil betyde samme kvalitet og tid til opgaveløsningen, selvom vi ansætter flere medarbejdere.

Jeg mener, at vi i stedet burde tage et kig på den manglende vejtid, som medarbejderne i hjemmeplejen ofte sætter fokus på som en stor udfordring i deres hverdag. Vejtid er det tidsrum hjemmeplejeren bruger på at transportere sig fra den ene ældre borger til den anden. Er der ikke taget dette hensyn til transport på deres køreliste, må de tage tiden fra borgerens tid til for eksempel personlig pleje, hvilket efterlader medarbejderen med dårlig samvittighed, en følelse af ikke at slå til og i sidste ende måske stress. Værd at bemærke, efterlader dette også ofte den ældre med en oplevelse af manglende tid til opgaveløsningen og dårlig kvalitet.

Når emnet rammer kommunalbestyrelsens dagsorden, håber jeg, at den vil være med til at øge bemandingen - ikke opgaverne.

Lad os øge bemandingen, ikke opgaverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce